Bergama’da Çevre İçin Her Koldan Çalışma

Bergama Belediyesi çevre kirliliğine engel olabilmek amacı ile her koldan çalışmalarını sürdürüyor.

BELEDİYE 20.11.2019, 14:33 20.11.2019, 14:35
Bergama’da Çevre İçin Her Koldan Çalışma

Bu çerçevede ambalajların atıklarının toplanması amacı ile çalışmaların hızlandırıldığı belirtildi. Bu çalışmayla bir taraftan çevre kirliliği engellenirken bir taraftan da bu atıkların ekonomiye kazandırıldığını ifade eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, çocuklara temiz ve yaşanılabilir olan bir dünya bırakabilmek amacı ile var güçleriyle çalıştıklarını dile getirdi.

Ambalaj atıklarının daha önceden tespit edilmiş olan noktalara dağıtılmış olan iç mekan kutularıyla, dış mekan kumbaralarıyla ve geri kazanım torbalarıyla toplandığını öğrenildi. Toplama yetkisi olan firma kendi aracı ve personeliyle haftada 7 gün mesai saatleri içinde toplanmış olan ambalaj atıklarını geri dönüşüme kazandırıyor.

Çevrenin korunması için gelecek günlerde bu etkinliklerin aralıksız süreceğini dile getiren Başkan Hakan Koştu, hem çevreyi temiz tutmak hem de atıkları ekonomiye kazandırmak için tüm yurttaşlara sorumluluk düştüğünü, el birliği içinde tarihi kent Bergama’yı temiz tutmaya özen göstermemiz gerektiğini, herkesin en yakınındaki mavi ambalaj konteynerlarına bu tip atıkları atmasını beklediklerini belirtti.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202