Bergama Belediyesi Kendi Enerjisini Üretecek

Belediyenin harcadığı enerjinin üretilmesini hedefleyen Bergama Belediyesi, Güneş Enerjisi Santrali'ni (GES) kurmak için çalışmalara başladı.

BELEDİYE 27.09.2019, 13:33
Bergama Belediyesi Kendi Enerjisini Üretecek

Türkiye'de böyle örnek bir uygulamayı hayata geçirecek olan belediye, Sarıcalar Köyü'nde yaklaşık 20 bin metrekarelik alana kurulacak olan Güneş Enerjisi Santrali (GES) için çalışmaları başlattı. 

Burada kurulacak santral, 1 MW'lık kapasiteye sahip olacak. Toplam 4312 adet güneş enerjisi paneli kullanılacak olan santralde, 1250 kW'lik bir trafo yapılacak. Tesisten elde edilecek olan enerji 270 metre mesafelik bir bağlantı hattıyla ana enerji dağıtım hattına aktarılacak. 7/24 güvenlik kameralarıyla takip edilip etrafı çit ile çevrilecek olan santralden üretilecek enerjiyse, Ngbahis Bergama Belediyesi tarafından kullanılar elektrik enerjisi bedellerinden düşülecek. Bu sayede belediyenin tüketiminden kaynaklanan elektrik enerjisi giderlerinde yaklaşık %80 oranında bir düşüş hedefleniyor.

"GÜNEŞTEN PARA KAZANACAĞIZ"


Belediye Başkanı Hakan Koştu, hem belediyenin elektrik giderlenin yüzde %80'ini karşıyalayacaklarını hem de temiz enerji üreteceklerini belirtti. Başkan Koştu, "Örnek olan bu proje ile güneşten para kazanacağız. Güneş enerjisi panellerinin yaklaşık olarak 25 yıllık bir enerji üretim kapasitesi olduğundan, kalan 17 yılda Bergama Belediyesi elektriğe çok düşük ücretler ödeyecek. Projeyle belediyeye yaklaşık 1 milyon 200 bin lira tasarruf sağlayacağız" şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)
13°
açık
banner202