Bayraklı Belediyesi Akademi Gibi Çalışıyor

Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan 26 kurs ile hemen hemen 3 bin kişi eğitim alıyor.

BELEDİYE 15.11.2019, 09:21
Bayraklı Belediyesi Akademi Gibi Çalışıyor

Bayraklı Sosyal Etkinlik Merkezi'nde de 1000 öğrenci lise ve üniversite sınavlarına hazırlanıyor. Tüm bu yönleri ile Bayraklı Belediyesi, sanki bir akademi gibi çalışıyor.     

Her sene açmış olduğu kurslar ile 7'den 70'e binlerce kursiyerin kültürel ve sosyal hayatlarına doğrudan katkıda bulunan Bayraklı Belediyesi, kurs sayısını artırıp, daha fazla kişiye erişiyor.

2018 senesinde 19 adet kursa 2 bin 132 kursiyer katılırken, 2019 senesindeyse 26’ya çıkarılmış olan bu kurslardan 3 bin kişi yaralandı. Pek çok kursta el becerilerini geliştirmiş olan kursiyerler, öğrenmiş oldukları bilgileri üretime dönüştürüp, ev ekonomilerini de destekliyorlar. Ayrıca sesi ve yeteneğine güvenen vatandaşlar Türk halk ve Türk sanat müziği korolarına veya müzik enstrümanları ile alakalı kurslara katılıyor. Bir akademi mantığı ile piyanodan yaratıcı yazarlığa, bilgisayardan karikatüre, pek çok kurs organize eden Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, daha çok vatandaşa erişmeyi amaçlıyor.

Hedeflerinin tüm yaş gruplarına yönelik farklı kurslar düzenleyip, vatandaşların kültürel ve sosyal gelişimlerine destek sağlamak olduğunu ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, tüm mahallelerden vatandaşların katılmış olduğu kurslara gelen isteklere göre daha da çeşitlendirilebileceğin, yaz ve kış aylarında pek çok kişiye ulaşıp, bilhassa çocukların gelişimlerine destek sağladıklarını herkesi bu kurslara katılmaya davet ettiklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202