Başkan Batur Kitap Kurtlarını Ödüllendirdi

Konak Belediyesi tarafından açılan çocuk kitaplıklarından ödünç kitap alıp en çok kitap okuyan minik kitap kurtları farklı hediyeler ile ödüllendirildi.

BELEDİYE 16.11.2019, 14:00
Başkan Batur Kitap Kurtlarını Ödüllendirdi

Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Gülriz Sururi Sahnesi’nde yapılan eğlenceli ödül töreninde Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da bulundu. Törende konuşan Başkan Batur, tüm çocukları kutlayıp, çocukların merkezlerden kitapları aldıklarını, okuyup tekrar yerine getirdiklerini, onlara sorumluluk bilincinin aşılandığını ve bir yandan da kitaplardan almış oldukları bilgilerle ufuklarının genişlediğini, kitaplıklardan yalnızca çocuklara değil; okuma yazma kursu düzenledikleri yetişkinlerin de yararlandığını ifade etti.

Batur, Türkiye'nin en fazla kitap okuyan ülkeler sıralamasında çok geride olduğunu belirterek dünyada en çok kitap okuma sırasında Hindistan’ın ilk sırada olduğunu Türkiye'nin de hızlı bir şekilde sıralamasını yükseltmesi gerektiğini, "Atatürk’ün 'Kitapsız yaşamak; kör, sağır, dilsiz yaşamaktır' dediğini, kendilerinin çocukların görmelerini, duymalarını ve konuşmalarını istediklerini, özlem ile bekledikleri yarınlara yalnızca bu şekilde çok okuyarak ulaşılabileceğini bildiklerini belirtti.

Başkan Abdül Batur, konuşmasından sonra her Semt Merkezinin 1.sine bisiklet armağan ederken, 2. ve 3. olan miniklere de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri değişik hediyeler verdiler. Minik kitapseverler törenden sonra Şubadap Müzik Grubu’nun şarkıları ile eğlendiler.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202