Sertel gündeme getirdi, Kızılay İzmir Şubesi’ne müfettiş gönderildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in bir süre önce gündeme getirdiği “Kızılay İzmir Şubesi’ne ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere gönderilen 100 ve 200 TL’lik alışveriş kartlarının 500’den fazlasının kaybolduğu iddiası” üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi.

POLİTİKA 30.11.2020, 17:20 ecem ata
Sertel gündeme getirdi, Kızılay İzmir Şubesi’ne müfettiş gönderildi

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren ve iddiaların araştırılması için müfettiş görevlendirilmesini isteyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in önergesine verilen yanıtta, bakanlık müfettişlerinin denetime başladığı bilgisi paylaşıldı.

DENETİME BAŞLANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile verilen yanıtta şöyle denildi:

“Türkiye Kızılay Derneği, 5253 sayılı Dernekler Kanunu, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümleri ile tüzüğüne göre yetkili kurullarca alınıp uygulanmaktadır.

5253 sayılı Dernekler Kanununun 19 uncu maddesine göre derneklerin denetimleri yapılmaktadır. Yapılan denetimlerde mevzuata aykırı hususların tespiti halinde dernekler veya sorumlu kişiler hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin yapılması, mercilerden istenmektedir. Türkiye Kızılay Derneği İzmir Şubesinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılan alışveriş kartlarının kaybolmasına dair basında çıkan iddiaların incelenmesi ile ilgili olarak denetime başlanmıştır.”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, müfettiş görevlendirilmesinin olumlu bir adım olduğunu belirterek sonuçlarının da kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini söyledi. Sertel, Kızılay İzmir Şubesi’nde görev yapan personele “bizlerden para kesilmedi” şeklinde ifade vermeleri için baskı yapıldığına dair duyumları olduğunu da vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Kızılay İzmir Şubesi’ne ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere gönderilen 100 ve 200 TL’lik alışveriş kartlarının 500’den fazlasının kaybolduğu ve kayıp kartlardan dolayı oluşan 144 bin liralık açığı kapatmak için kurumda görev yapan personellerden zoraki olarak 10 bin ila 15 bin lira arasında para kesildiği iddia edilmişti.

Yorumlar (0)
10°
açık
banner202