Wikipedia için 31 Ekim'e kadar süre verildi!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından Wikipedia yasağına karşın görüş istemek üzerine 31 Ekim tarihine kadar süre verildi.

GÜNDEM 21.08.2019, 14:20
Wikipedia için 31 Ekim'e kadar süre verildi!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından Wikipedia Türkiye'ye karşı yeni bir inceleme başlatılmasına karar verildi. Wikimedia Vakfı tarafından yapılan başvurunun ardından gerekli dosyalar işleme konuldu. Bunun üzerine mahkeme tarafından Türkiye'ye 31 Ekim tarihine kadar süre verildi. 

AİHM 31 Ekim'e kadar tarih verdi!

Son zamanlarda ülkede meydana gelen ifade ve medya özgürlüklerine karşı konulan kısıtlamalar dünya çapında çeşitli tepkilere neden olmuştu. Vikimedia Vakfı tarafından yapılan incelemeler ve başvurular sonrasında mahkeme durumun incelenmesine karar verdi. ABD merkezli olan Wikimedia Vakfı Türkiye'ye dava açmak için harekete geçti. Başvuru en son 29 Nisan tarihinde yapılmıştı. 

Başvuru iki yıl önce kapanan sayfanın herhangi bir yanıt alamamasından dolayı da çeşitli tartışmalara neden olmuştu. Dava başvurusunda sonunda İnsan Hakları Mahkemesi bir karar verdi. Bu karar sonrasında bireysel hakların engellenmesine yönelik kararın 'etkin iç hukuk yolu' olup olmadığının taraflar tarafından incelenmesi için görüş istediğini açıkladı. Bu görüş sonrasında kritik bir öneme sahip olarak görülüyor. Mahkemenin verdiği karara göre tekrar sayfanın açılması gündemde. 

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202