Ev alacaklara uyarı! En uygun ve en pahalı semtler!

İstanbul'da ev sahibi olmak isteyenler için metrekare fiyatları ile en uygun ve en pahalı ilçeler araştırıldı.

EKONOMİ 15.08.2019, 13:30
Ev alacaklara uyarı! En uygun ve en pahalı semtler!

Konut almak için kamu bankalarının kredi faizlerini geri çekmeleri ile birlikte ev almanın tam zamanı olduğu iddia ediliyor. Ayrıca ev kredileri için ödeme vadeleri 180 aya kadar uzatıldı. Kredi faizleri ise 0.99 seviyelerine kadar çekildi. Kamu bankalarının atmış olduğu bu adım bir süre sonra konut sektörünün hareketlenmesine neden oldu. 

En uygun ve en pahalı semtler belirlendi

İstanbul'da ev sahibi olmak isteyenler ise en uygun ev arayışı için araştırmaya başladılar. Gayrimenkul veri analizi platformu tarafından yapılan değerlendirme sonrasında İstanbul'un en uygun Netspor fiyatlı ilçelerinin Esenyurt olduğu tespit edildi. en pahalı evlerin olduğu semt ise Arnavutköy olarak belirlendi. 

Esenyurt ilçesinde gerçekleştirilen bir araştırma sonrasında ortalama olarak metrekare fiyatının 2 bin 209 lira olduğu tespit edildi. En pahalı semt olarak tespit edilen Arnavutköy'de ise ortalama metrekare fiyatının 2 bin 240 lira olduğu öğrenildi. Şehrin biraz dışına çıkıldığı zaman Çatalca ve Silivri bölgelerinde de fiyatlar giderek artıyor. Ancak ev fiyatlarında zirveyi Beşiktaş, Sarıyer ve Bakırköy almaya devam ediyor. Genellikle uygun fiyatlı evler için Esenyurt tercih ediliyor. 

Yorumlar (0)
24°
açık
banner202