Belediyelerin kâr potansiyeli 25 milyar lira!

Akıllı şehir uygulamaları ve gelişen teknolojinin getirdiği yapay zekanın kullanımı ile birlikte belediyelerin gayri safi yurtiçi hasılaya 1 senelik katkısı toplam 25 milyar TL olarak hesaplandı

EKONOMİ 20.08.2019, 18:18
Belediyelerin kâr potansiyeli 25 milyar lira!

Ülkemizde 30 tane büyükşehir belediyesinin yanında 51 tane il, 919 adet ilçe ile 397 adet de belde belediyesi bulunuyor. Toplamda bin 397 belediyenin olduğu Türkiye'de TÜİK analizlerine göre nüfus yoğunluğunun yüzde 92,3'ü il ve ilçelerin merkezinde yaşanıyor. Köylerde ve beldelerde yaşan insanlar içinse bu oran yüzde 7,7 olarak seyrediyor. İş, eğitim, sağlık hizmetleri gibi nüfus yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik gösteren ve artan talepler doğrultusunda belediyelerin gelişen teknolojiye ve yapay zekaya dayanan çözümlere öncelik vermesi Ngbahis artık kaçınılmaz bir hâl alıyor.

Belediyeler teknolojik yatırımlarla tasarruf edebilir

Türkiye'deki belediyelerin içinde bulundu ekonomik sıkıntıları geçmesi için geliştirilen yapay zeka temeline dayalı tasarruf tedbirlerinin son derece faydalı olacağını belirten Door Teknoloji kurucu ortaklarından biri olan Ozan Demir dünya genelinde tüm yerel yönetimlerin değişmekte olan nüfusla ve kıt olan kaynaklarla son derece karmaşık bir hâle dönüşen ihtiyaç listesinin karşılanması için akıllı şehir uygulamalarına kesinlikle yönlendiğini belirtti. Demir, yaptığı açıklamada Türkiye'deki belediyelerin yöneleceği bu yapay zeka temeline dayanan teknolojik şehir çözümleri sonucunda ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasına senede toplam 25 milyar türk lirası katkı sağlayabileceğinin vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)
20°
açık
banner202