Zam teklifine kayıtsız kalmadılar

Memur Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Kaya, kamu çalışanları ve kamudan emeklilere yönelik zam teklifine ilişkin tepki gösterdi.

GÜNDEM 17.08.2019, 14:45 17.08.2019, 14:58
Zam teklifine kayıtsız kalmadılar

Kamu çalışanları ve kamudan emeklilere yönelik zam teklifine ilişkin konuşma yapan Memur Sen İzmir İl Temsilcisi Ali kaya, "Yeni bir teklif ve yeni bir eşik bekliyoruz. Bunun için de hiç vakit kaybedilmemeli. Hükümet tarafının, kamu işveren tarafının hiç gecikmeden, vakit kaybetmeden yeni teklifi oluşturması gerekiyor." ifadelerini kullandı. Hükümetin kendi tekliflerine karşılık gecikmeli olarak teklif sunması da diğer bir tepki konusu oldu.

Kaya, tekliflerin geç gelmesi durumunu emeklerine haksızlık olarak yorumlarken, 'alın terimiz değersizleştirildi' fadelerini kullandı.Teklifin kabul edilebilir ölçüde olmadığını ve tekrar masaya yatırılması gerektiğini savunurken, Türkiye'yi yanstıması gereken oranlar olması gerektiğni söyledi.

"Bu teklif, refahı tabana yayma, gelir dağılımında adaleti sağlama açısından maluldür. Bu teklif, 'Türkiye'nin kamu görevlilerinin beklentilerini Milanobet karşılayacak cüssesi, alın terinin hakkını teslim edecek bütçesi yok' cümlesine inanmamızı bekleme nedeniyle fikren, ilmen, ahlaken maluldür." diyen Kaya, şöyle devam etti:

"Bizler, kamu görevlilerinin standardını yükseltecek, dertlerini küçültüp bitirecek teklif beklerken karşımıza çıkan teklif, vadettiği standardı düşük, ürettiği skandalı büyük bir tekliftir. Biz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk toplu sözleşmesinin, imzaya çağıran bir içerikle yürütülmesini beklerken, nizaya ve sahaya çağıran bir teklif olduğunu görüyoruz. Bu teklifin tamamlanmaya, ilavelerle zenginleştirilmeye ihtiyacı var. İşveren ve emek kesimini birbirinden uzaklaştıracak bu teklifi bir kenara koyup uzlaşmayı sağlayacak yeni bir teklif için yeterli zaman, bu teklifin maliyetini karşılayacak bütçe de imkan da var diye düşünüyoruz, öyle olduğuna inanıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
13°
parçalı az bulutlu
banner202