UMED’den Yalan Haber Uyarısı

İstanbul depreminin ardından ortaya çıkan bilgi kirliliği ve manipülasyonlara hakkında vatandaşlar uyarıldı.

GÜNDEM 27.09.2019, 09:48 27.09.2019, 11:08
UMED’den Yalan Haber Uyarısı

Dün İstanbul kabus gibi bir gün yaşadı. Önce 5,8 akşamında ise 3,9 ve sayısız artçı depremler ile panikleyen İstanbullu vatandaşların bir kısmı geceyi çadırlarda geçirdi. Deprem gerçek yüzünü yeniden hatırlattı. Hatlar gitti ve 3 büyük GSM operatörü bu sınavdan kaldı. Türkiye yeniden deprem gerçeğine kilitlendi.

Sosyal Medyada Yalan Bilgiler

Bu arada ortaya çıkan bilgi kirliliği de insanları yıpratmaya başladı. Manipülasyonlar ve yalan haberlerin sosyal medyadan hızla yayılması vatandaşları Lunabet tedirgin etti. Özellikle yeniden deprem olacağına dair yapılan paylaşımlar elden ele hızla yayıldı.

Hal böyle olunca Uluslararası Medya Enformasyon Derneğinden (UMED), vatandaşları sosyal medya üstünden yapılmış olan manipülatif haberlere karşı uyardı.

UMED'in yapmış olduğu uyarıda, depremden sonra yanlış ve yalan bilgilerle dolu haberlerin yapıldığı vurgulandı ve vatandaşların daha dikkatli olmadı gerektiği belirtildi. Ayrıca yapılan açıklamada sosyal medyada bir bilginin ve fotoğraf ile doğrulanmaması halinde paylaşılmaması gerektiği de önemle hatırlatıldı.

Yorumlar (0)
23°
az bulutlu
banner202