Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İzmir’den Azerbaycan’a Destek Etkinliği !!

Türkiye Gençlik Vakfı İzmir Üniversite teşkilatı Azerbaycan’da yaşanan olaylara sessiz kalmadı.

GÜNDEM 03.10.2020, 13:08 Ecem Atabay
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İzmir’den Azerbaycan’a Destek Etkinliği !!

Azerbaycan’ın haklı mücadelesini duyurmak için Bornova Metro’da destek standı kuran TÜGVA bu standlarda “Azerbaycan’ın haklı mücadelesi” ile ilgili hazırladıkları broşürleri vatandaşlarımıza dağıttılar. Aynı zamanda mektup yazmak isteyen vatandaşlarımıza da destek mektupları yazdıran TÜGVA’lı gençler, bu mektupları Azerbaycan Büyükelçiliği aracılığıyla Azerbaycan’daki kardeşlerimize ulaştıracaklarını söylediler.

TÜGVA İzmir İl Temsilcisi Mesut ÖNDEŞ konuyla alakalı basına verdiği açıklamada;


“Türkiye ve Azerbaycan, tek millet iki devlet anlayışıyla birbirlerine kenetlenmiş iki devlettir. Bugün Azerbaycan mücadelesinde haklıdır. Biz ülkemizde yaşayan hiçbir Ermeni vatandaşımıza düşman değiliz. Bizim düşmanlığımız, Ermenistan Devleti adına katliamlar yapan, masum sivilleri öldüren terör devletinedir. Ermeni vatandaşlarımız da bizim gibi düşünmekle beraber, Ermenistan devletinin uyguladığı terör politikalarını asla benimsememektedir.

Son saldırı olayında Ermenistan, asker ve sivil ayrımı yapmadan, Azerbaycan topraklarına saldırarak yerleşim bölgelerini büyük çaplı silahlar ve havan toplarıyla ateşe tuttu. Saldırılarda 12 Azerbaycan askeri ile bir sivil şehit oldu. Yıllar önce yaşanan hocalı katliamını hepimiz dün gibi hatırlıyoruz. Hocalı Katliamında Ermenistan 83 çocuk, 106 kadın ve 70'ten fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı kardeşimiz öldürmüş, toplam 487 vatandaşımız ağır yaralanmıştır. 1275 gönüldaşımız ise rehin alınmış ve 150 kişi ise kaybolmuştur. Şehitlerimizin naaşı üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başlarının kesildiği görülmüştür. Hamile kadınlar ve çocukların da işkencelere maruz kaldığı tespit edilmiştir. Ayrıca Ermenistan işgal ettikleri topraklara yasa dışı şekilde PKK militanlarını yerleştirmekle beraber, bölgedeki terör devleti olma yolundaki gayesine emin adımlarla ilerlemektedir.

Son söz olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın konuyla alakalı sözlerini aynen tekrar ediyoruz: “Türkiye 'tek millet, iki devlet' anlayışıyla, Azerbaycanlı kardeşleriyle dayanışmasını güçlendirerek sürdürecektir. Ermeni halkını, kendilerini felakete sürükleyen yönetimlerine ve onları bir kukla gibi kullananlara karşı geleceklerine sahip çıkmaya davet ederken, tüm dünyaya işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede Azerbaycan'ın yanında yer alma çağrısı yapıyoruz.”

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202