Torbalı’da İmar Sorunu Çözülüyor

İzmir'de Torbalı Belediyesi, kazanın önümüzdeki 50 senelik imar meselesinin halledilmesi için butona bastı. Bu kapsamda, Torbalı'daki evlerin alanlarındaki imar planı revizyonunu teklifi meclise getirildi.

GÜNDEM 09.08.2019, 13:40 09.08.2019, 13:59
Torbalı’da İmar Sorunu Çözülüyor

Torbalı’da uzunca süredir devam eden imar sorunları bayram öncesinde çözülebilir. Yetkililer sorunların çözülmesi için gerekli adımları atıyor.

Torbalı Belediye meclisinin, ağustos ayı alışılmış olan toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı İsmail Uygur başkanlığında toplanan parlamento, Torbalı'nın evlerin alanlarında beklenilen imar planı revizyonunu imar komisyonuna havale etti.

İmar teklifi 50 senelik olacak

Tapusuz noktalar, yüksek binalara destur verilmemesi, yeni alanların imara açılamaması ve bu nedenlerden kaynaklı evlerin fiyatlarının artmasından Casino Siteleri kaynaklı imar revizyonlarının yapılmasına gereksinim duyulduğu belirtildi. Torbalı'da yaşayanların isteği tarafında hazırlanacak olan tasari teklifin, imar komisyonunda görüşülüp önümüzdeki ay yine meclise getirileceği haber edinildi.

Öte yandan, imar komisyonunda ayrıntıları şekillenecek olan yeni imar düzeltme planı önümüzdeki 50 senesi kapsayacak. Torbalı'yı da rahatlatacak olan yeni imar düzeltme planı, Torbalı Belediyesi meclisinde görüşüldükten ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisine gönderilecek.

Yorumlar (0)
13°
parçalı az bulutlu
banner202