Tekirdağ'a talih kuşu kondu! Doğalgaz rezervi bulundu!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından yapılan kazı çalışmaları çerçevesinde Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde yeni bir doğalgaz rezervi tespit edildi.

GÜNDEM 24.08.2019, 11:30
Tekirdağ'a talih kuşu kondu! Doğalgaz rezervi bulundu!

Türkiye'nin pek çok bölgesinde yeraltı zenginliklerinin bulunması ve değerlendirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından Trakya bölgesinde detaylı bir arama çalışması yürütülüyor. Çalışmalarda önemli sonuçlar elde edildi. Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde daha önce bulunan doğal gaz rezervinin yanı sıra ikinci bir doğal gaz rezervinin bulunduğu açıklandı. 

Bölgede kazı çalışmaları yoğunlaştırıldı

Yaklaşık 3 ay önce bölgede rezerv tespiti için çalışmalar başlamış ve Lidyabet ilki bulunmuştu. Bunun üzerine bölgedeki doğal gaz yetkililer tarafından çıkarılarak işlenmeye başlandı. Aynı ilçede kısa süreli aralıklarla yeniden bir doğal gaz rezervinin bulunması büyük heyecana neden oldu. Kazaklı Gölü Mesire Alanı çevresine yaklaşık 300 metre uzaklığında bulunduğu tespit edildi. 

Bölgede çalışmaların devam ettiği ve yeni rezervlerin bulunması için arama çalışmalarının devam edeceği bilgisi paylaşıldı. Bölgede kazı yapılan her bölgeden neredeyse doğal gaz rezervleri fışkırmaya başladı. Bölgedeki vatandaşlar ise rezerv çalışmalarından umutlu olduklarını ve heyecanlı olduklarını dile getirdiler. 

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202