Spor salonları, kütüphane, restoran ve kafeler ne zaman açılacak?

11 Mart'tan bu yana ülkemizde alınan tedbirler sonrası koronavirüs salgını kontrol altına alındı. 11 Mayıs'ta AVM, berber ve kuaförlerin yeniden faaliyete geçmesinin ardından bayram sonrası açılacak mekanlar araştırılmaya başlandı.

GÜNDEM 26.05.2020, 11:29 26.05.2020, 16:03
Spor salonları, kütüphane, restoran ve kafeler ne zaman açılacak?

KREŞLER VE GÜNDÜZ BAKIM EVLERİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Kreşler ve gündüz bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecek.

RESTORAN VE KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Restoran, kafe ve lokantaların normalleşme sürecinin ikinci yarısı olan haziran ayı ortasında açılması planlanıyor. Restoranlarda maske ve mesafe kuralı zorunlu olacak, sandalye sayısı azaltılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Bayramdan önce restoranların açılması düşünülmüyor. Bayramdan sonraki süreçte salgının seyrine göre değerlendirilecek." dedi.

SPOR SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Spor salonlarının haziran ayının son haftası açılması öngörülüyor. Sürücü okulları, dans okulları, futbol ve basketbol okullarının ikinci aşamada açılması hedefleniyor.

SÜRÜCÜ KURSLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Haziran sonrası bazı kurumları da açmayı düşünüyor. Bilim Kurulu onaylarsa yaygın eğitim veren tüm kursların açılması yönünde çalışma var. Sürücü kurslarının uygulama sınavında bir arabada sürücü adayıyla birlikte denetmen olarak görev yapan toplam 4 kişi bulunuyorsa, bunların sayısının azaltılması planlanıyor. Mevzuat da buna göre düzenlenecek.

AT YARIŞLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

At yarışlarının haziranda başlaması planlanıyor. Basketbol ve voleybolda liglerin önümüzdeki hafta açıklanacak karar ile tescil edilmesi gündemde.

DİŞÇİLER EYLÜLDE

Diş hekimlerinin ve fizyoterepistlerin ise 1 Eylül'de göreve başlaması planlanıyor. 3. aşamaya kadar çalışmaya başlaması hedefleniyor.

UÇUŞLARDA MESAFELİ YOLCULUK İç hat ve dış hat uçuşları 28 Mayıs'ta kademe kademe başlayacak. Pandemi ile mücadeledeki rakamlarına göre uçuşların başlaması haziran ayına da kalabilir. İlk etapta 19 ülkeye uçuş planlanıyor. Yurtiçi uçuşlarda, seyahat kısıtlamasının devam ettiği şehirlerde seyahat izni alarak yolculuk yapılacak.

65 YAŞ VE ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

Koronavirüs verilerinde olumlu durumun devam etmesi haziran ayında 65 yaş ve üzeri grubun sokağa çıkma yasağının tamamen kalkması hedefleniyor.

1 HAZİRAN'DA NERELER AÇILACAK?

Resmi olarak hangi mekanların açılacağı henüz açıklanmadı. Konu ile ilgili açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

NORMALLEŞME TAKVİMİ NASIL OLACAK?

4 aşamalı normalleşme planı şu şekilde: - Birinci aşama 11 Mayıs 2020'de başlıyor. - İkinci aşama 27 Mayıs-31 Ağustos 2020, - Üçüncü aşama 1 Eylül-31 Aralık 2020, - Dördüncü aşama ise aşının bulunmasının beklendiği 1 Ocak ve sonrası olarak planlandı.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202