Soyer'den yanan yerlerin imara açılmasına yönelik açıklama

İzmir'de çıkan orman yangınlarının ardından herkesin kafasını kurcalayan "yanan yerler imara açılacak mı" sorusuna Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den yanıt geldi

GÜNDEM 19.08.2019, 14:53
Soyer'den yanan yerlerin imara açılmasına yönelik açıklama

Son günlerde çevreye ve doğaya yapılan tahribatlar ülke gündemini sarsarken, İzmir'de çıkan orman yangınlarında binlerce ağaç kül oldu. İzmir'in  birçok bölgesinde son derece etkili olan orman yangınları nedeniyle kül olan yeşil alanların kaybından duyduğu üzüntüyü dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yanan arazilerin Celtabet 1 metrekaresinin dahi imara açılmayacağını söyledi.

Yangınların meydana getirdiği tahribatı en asgari seviyeye düşürmek için büyük ve etkili bir ağaçlandırma çalışmasının başlayacağına değinen Soyer, bu konuda ilk adımı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin atacağını vurguladı. Başkan Soyer, yürütülecek ağaçlandırma kampanyası hakkında bazı bilgiler vererek, İzmir halkını çevre duyarlılığı konusunda uyardı ve belediyenin düzenleyeceği kampanyalarda vatandaşların sorumlu bir şekilde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)
23°
açık
banner202