Son dakika! İzmir'de terör operasyonu düzenlendi

İzmir'de sabah saatlerinde hareketli anlar yaşandı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör operasyonu düzenlendi.

GÜNDEM 16.08.2019, 10:42
Son dakika! İzmir'de terör operasyonu düzenlendi

İzmir'de sabah saatlerinde hareketli anların yaşandığı öğrenildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyon sonrasında PKK/KCK örgütlerinin propagandasını yapan kişilerin yakalanması için çalışmalara başladı. 

Bir süredir sosyal medya üzerinden terör örgütlerinin propagandalarını yapan ve çalışmalarını savunan kişilerin emniyet güçleri tarafından yakın takibe alındığı öğrenilmişti. Terör örgütünün gerçekleştirdiği hain planları ve saldırıları öven, özendiren ve savunan kişilerin yakalanması, sorgulanması ve örgütle olan bağlarının çözülmesi için sonunda düğmeye basıldı. 

13 kişi gözaltına alındı

Şüphelilerin sosyal medya paylaşımlarına bakılarak bir çalışma gerçekleştirildi. Bu Fenomenbet çalışma sonrasında İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından kişilerin adresleri belirlendi. Önceden belirlenen adreslere sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından bir operasyon düzenlendi. Farklı adreslerde yapılan operasyonlar ve baskınlar sonrasında 13 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Şüpheliler sorgu işlemlerinin tamamlanması için emniyete götürüldü. Emniyette sorgu işlemlerinin devam ettiği belirtilirken emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. Konu hakkındaki incelemeler hala devam ediyor. 

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202