Son dakika! Diyarbakır'da yeniden uzaklaştırmalar başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde görevden alımlar devam ediyor. 29 memur yeniden görevden uzaklaştırıldı.

GÜNDEM 19.08.2019, 17:19
Son dakika! Diyarbakır'da yeniden uzaklaştırmalar başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde belediye başkanının terörle ilişkisinin olduğunun belirlenmesinin ardından görevden alınmasına karar verildi. Ardından Başkan vekili ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun göreve başlamasına karar verildi. 

Yeniden görevden alındılar

Terör örgütü ile ilişkilerinin olduğu belirlenen ve daha önce de görevlerinden uzaklaştırıldıkları belirlenen 29 memur, 1 daire başkanı ve 2 başkan danışmadı alınan yeni karar sonrasında yeniden görevden alındı. Belediyede sözleşmeli olarak görev yapan 8 işçi de bu süreç içerisinde iş sözleşmelerinin sonlandığı açıklandı. 

Konu Aresbet hakkında belediyeden yeni bir açıklama daha yapıldı. Açıklamalarda '31 Mart yerel seçimler öncesinde terör örgütü ile ilişkili olduğu belirlenen kişiler seçimde HDP'nin göreve gelmesi ile birlikte yeniden işlerinin başına dönmüşlerdi. Bugün yapılan incelemeler sonrasına terör örgütleri ile ilişkilerinin devam ettiğinin tespit edilmesinin ardından yeniden görevden uzaklaştırıldıklarını tespit ettik. Uzaklaştırılan personeller hakkında inceleme ve soruşturma işlemlerinin başlatıldığı belirlendi.' ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202