Sokak Kedisinin Dilinden: ‘’ O Beni Sevmedi ‘’

İzmirli 3 müzisyenin oluşturduğu Grup Vatka, sadece kediler değil , sokakta hayatta kalmaya çalışan tüm hayvanlar adına farkındalık yaratmak ve onların sesini duyurabilmek için ‘’ O Beni Sevmedi ‘’ adında bir şarkı yaptı.

GÜNDEM 27.09.2019, 11:34 27.09.2019, 18:00
Sokak Kedisinin Dilinden: ‘’ O Beni Sevmedi ‘’

Sahiplenildikten sonra istenmeyip tekrar sokağa bırakılan bir kedinin dilinden yazılmış olan bu şarkının sahibi Sinan Göksan şunları söyledi: ‘’ Sokaktan 25 kedi sahiplendim ve birçoğu şarkıdaki gibi terkedilmiş ve bakıma muhtaçtı. Onlarla vakit geçirirken bana hissettirdiklerini ve gözlemlerimi kaleme aldım. Temennim, o kedilerin bana hissettirdiklerini bu şarkı ile diğer insanlara hissettirebilmek ve bunun farkındalığını yaratmak.’’

        ‘’Sokakta dolaşırken, çalışırken muhakkak herkes denk geliyordur, gözleri görmeyen, yaralı, çok zayıflamış, sakat kalmış kedilere… İşte bunların büyük çoğunluğu bebekken sahiplenilen, hatta annesinin yanından çalınarak Queenbet sahiplenilen ve büyüdükten ya da sahiplenen kişinin hevesi geçtikten sonra sokağa atılan hayvanlar. Sokakta nasıl yaşanacağını bilmiyorlar, arabalardan kaçmayı bilmiyorlar, yemek bulamıyorlar ve sokakta acı çekerek ölüyorlar.’’ diyen  Sinan Göksan (29), ‘’Grup arkadaşlarım Yetkin Güntürk ve Hüseyin Balcı ile evimdeki kedilere bakarken ve yaşadıklarını konuşurken aklımıza onların sesini duyurmak geldi. Sokağa atılan bir kedinin dönerek, daireler çizerek sahibine ve evine dönme çabasını, yaşadığı zorlukları, verdiği mücadeleyi, acısını kendi ağzından anlatmak istedik.’’ Şeklinde sözlerini tamamladı.

 Evden atılıarak sokakta yaşamak zorunda bırakılan bir kedinin ağzından yazılan şarkı ise kısa zaman içinde tüm ülkede en çok dinlenenler arasına girmeyi başardı.

Yorumlar (0)
13°
parçalı az bulutlu
banner202