Ömer Halisdemir Davasında Son Söz Yargıtay’da

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, astsubay Ömer Halisdemir’in 15 Temmuz darbe teşebbüsü şehit edilmesi ile alakalı davada 18 kişiye verilmiş olan hapis cezalarının onanmasını istedi.

GÜNDEM 08.10.2019, 12:32 08.10.2019, 12:37
Ömer Halisdemir Davasında Son Söz Yargıtay’da

FETÖ'nün hain darbe teşebbüsü esnasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı (ÖKK) istila etmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi vurup darbe teşebbüsünün gidişatını değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesi ile alakalı Pashacasino davada 18 sanığa verilmiş olan mahkumiyet kararları, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21. Ceza Dairesi tarafından gerçekleştirilen incelemeler neticesinde hukuka uygun bulunmuştu.

Bu kararlara yapılmış olan itiraz ile dosya, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı. Başsavcılıkca hazırlanmış olan tebliğname, davanın temyizini gerçekleştirecek Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne sevk edildi. Tebliğnamede, sanıklar ile alakalı kurulmuş olan mahkumiyet hükümleri ile alakalı temyiz itirazları incelendi.

Halisdemir'e karşı  ‘nitelikli bir şekilde ve kasten adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış olan 18 sanık, ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmişti. 13 tanesinin cezası fiilin ardından yapılan davranışları dikkate alınıp müebbet hapse dönmüştü.

Dava hakkında son söz Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde söyleyecek.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202