Öğrenciler artık fidan dikecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İzmir yangınıyla alakalı instagram sayfasından paylaştığı fotoğraflarla birlikte konuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

GÜNDEM 20.08.2019, 21:25
Öğrenciler artık fidan dikecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İzmir yangınıyla alakalı instagram sayfasından paylaştığı fotoğraflarla birlikte konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Okullarda çocuklara iklimin, oksijenin, bitkilerin öneminin, bir ağacın kökünün, dalının, doğanın, ağaçların, habitatın, fidanın ve bunun gibi konuların tümünün anlatıldığını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; çocukların çevre bilincini içselleştirmeleri için beraber fidan diktiklerini, ormanları ziyaret ettiklerini fakat ağaçların kıymetini bilme konusunda önemli bir eksikleri olduğunu Padişahbet belirtti. Bu eksiğin, yok olduktan sonra değil; varken kıymet bilmenin gerektiği olduğunu aktardı. Çocuklara ders yılı açılışında fidan dikme öncesi orman küllerini göstereceklerini açıklayan Ziya Selçuk; gidebilenlerin o küllere ayak basmasını, gidemeyenlerin videolardan izlemesini tavsiye etti ve ekledi: “O duyguyla dikilen fidan da tutar;bilgi de tutar.”.

“Tek Bir Yaprak İçin Tarifsiz Üzgünüm”

Bakan Ziya Selçuk; İzmir’de başlayan ve kontrol altına alınmakta güçlük çekilen yangınla ilgili son derece üzgün olduğunu şu sözlerle ifade etti: “İzmir için, ağaçlar için, bir ağacın tek bir yaprağı için tarifsiz üzgünüm.”

Yorumlar (0)
23°
açık
banner202