Oğlunu Öldüren Baba İçin Flaş Karar

İzmir iline bağlı Konak ilçesinde kavga etmiş olduğu oğlunu kalbinden bıçaklayıp öldüren babaya ceza verilmedi.

GÜNDEM 04.10.2019, 09:59
Oğlunu Öldüren Baba İçin Flaş Karar

İzmir’de 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya tutuklu sanık Sertaç Özgizler, taraf avukatlarıyla ölen çocuğun annesi katılımda bulundu.

Sanığa ‘kasti öldürme’ suçu ile muamele edilmesi Supertotobet ve indirim hükümlerinin uygulanmaya konulmamasını istendi.

Sanığın avukatı ise tahliye isteğinde bulundu ve baba ile oğlun ara sıra tartışmalarının doğal olduğunu, olayın tartışma esnasında yanlışlıkla olduğunu, olay esnasında bıçağın babanın değil oğlunun elinde olduğunu ve eylem kasten bıçak vurma biçiminde olmadığını ifade etti.

Baba ise son söz olarak kendisinin oğlunu çok seven bir baba olduğunu, ona zarar veremeyeceğini ve oğlu gittiği için kendinin de bittiğini ifade etti.

Karar veren mahkeme, sanığa, ‘ruhsatsız bıçak taşıma’ suçu ile 5 aylık hapis ile 20 günlük adli para cezasına çarptırdı ve hükmün ilan edilmesinin geri bırakılmasını kararlaştırdı.

Sanığın eylemde, ‘taksir ile ölüme neden olma’ şeklinde olduğuna karar kılan heyet, sonucun, sanığın aile durumu bakımlarından artık cezanın hükmedilmesine gereksiz kılacak biçimde mağdur olmasına sebep olacağı dikkate alınıp, cezaya yer olmadığı için tahliyesine karar verdi.

Yorumlar (0)
16°
açık
banner202