Mikrofonunu açık unutan Türk-İş Başkanından ilk açıklama

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay mikronu açık unutmasının ardından söyledikleri ile tepkilere neden olmuştu. Bunun ardından ilk açıklamayı yaptı.

GÜNDEM 14.08.2019, 12:52 14.08.2019, 20:34
Mikrofonunu açık unutan Türk-İş Başkanından ilk açıklama

Türk-İş Konfederasyonu Başkanı olan Ergün Atalay geçtiğimiz günlerde mikrofonu açık unutarak bazı söylemlerde bulunmuştu. Ancak sesin duyulması üzerine kamuoyunda da ciddi tepkilerle karşılaşmıştı. Toplu iş sözleşmelerinin yapıldığı esnada mikrofonu eli ile kapatmaya çalışarak söylediği sözlerin salonda yankılanması üzerine konu hakkında bir açıklama yapma gereği duydu. 

'Tüm işçilerin haklarını savunuyorum'

Mikrofonun açık olduğunu unutarak 'Uzasa işleri karıştırmış olacağız. en azından bu şekilde kapattık' ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeleri kısa sürede kamuoyunda çeşitli tepkilere neden oldu. Bunun ardından Dumanbet sosyal medyada kendisine tepkilerin çığ gibi büyümesi ile birlikte katılmış olduğu bir televizyon programında konuyu açıklayan bazı ifadelerde bulundu. 'Ben işçilerin haklarını korumakla görevliyim. Kimsenin hakkını yiyecek ya da işçileri utandıracak bir şey yapmadım' diyerek kendisini savundu. 

Bu zamana kadar her zaman işçilerin yanında olduklarını ve bundan sonraki her anda işçilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Atalay yanlış anlaşıldığını ve kötü niyetli kişiler tarafından sözlerinin başka taraflara çekilmeye çalışıldığını ifade etti. Şimdiye kadar işçilerin hakları ile ilgili çözülmemiş olan her türlü sorunun da çözülmesi için elinden gelen tüm gayreti göstereceğini ifade etti. 

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202