Meteoroloji’den Ege’ye Uyarı!

Meteoroloji, 10 Mart hava durumu verilerini paylaştı. Ege Bölgesi için sağanak yağış bekleniyor.

GÜNDEM 10.03.2020, 10:07 10.03.2020, 13:40
Meteoroloji’den Ege’ye Uyarı!

Ege'de güneş, bugün yerini yağmura bırakıyor. Meteoroloji, Ege Bölgesi’nde sağanak yağış uyarısı yaptı ve yola çıkacak vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

İzmir’de hava parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağmurlu geçecek.

Hava sıcaklığı bölge genelinde 4-6 derece azalacak.

RÜZGAR: Batı ve güneybatı yönlerden orta yağış anında zaman zaman kuvvetli, akşam saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden hafif kuvvette esecek.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz’in batısı ile Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Kastamonu, Çorum çevreleri ve Ankara’nın kuzey ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgarın Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de kuvvetli (40-70 km/sa), İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa, yüksek kesimlerinde yer yer 100 km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

 EGE’DE HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli(40-70 km/sa)olarak eseceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

İZMİR °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KÜTAHYA °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

UŞAK °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202