MEB O Müdürleri Görevden Uzaklaştırdı

Milli Eğitim Bakanlığı, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı çerçevesinde kamuoyunda olumsuz algı oluşturacak Şekilde etkinliklere yapıldığı belirlenen okul müdürlerini görevden uzaklaştırdı.

GÜNDEM 19.11.2019, 09:46
MEB O Müdürleri Görevden Uzaklaştırdı

İstanbul Ümraniye ve Beylikdüzü, Gaziantep ve Bursa illerindeki bazı okullarda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programları çerçevesinde Atatürk ilkeleri yazan bez şeritleri tutan öğrencilerin Atatürk fotoğrafının önünde eğilmelerine tepkiler gelmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konu ile alakalı çıkan haberlerden sonra soruşturma başlatıldığı ifade edilmişti. Bakanlık, soruşturma ile alakalı yazılı bir açıklamada bulundu.

MEB’in yaptığı açıklamada, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı çerçevesinde günün anlam ve öneminden uzak ve kamuoyunda olumsuz algı oluşturacak nitelikte etkinlikler yapıldığı belirlenen okullar ile alakalı Bakanlık maarif müfettişleri tarafından titiz bir soruşturulma yapıldığı ve konunun hassasiyetinden ötürü etkinliğin yapıldığı okul müdürleri ile alakalı görevden uzaklaştırma tedbiri alındığı, soruşturma sürecinin hassasiyet ile ve en kısa sürede tamamlanacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202