Mahkumların Gözü Kulağı Bu Pakette

Mahkumlar tarafından heyecanla beklenen infaz sistemi ile alakalı Ak Parti kurmayları çalışmalara başladı.

GÜNDEM 26.09.2019, 10:45
Mahkumların Gözü Kulağı Bu Pakette

Birinci yargı paketi Ak Parti tarafından muhalefete sunuldu. Mahkûmların gözü kulağı bu pakette. Ayrıca konu ile alakalı bürokrat ve hukukçu milletvekilleri ile çalışmalar da başladı.

Yargı paketi ile gelen İnfaz Yasası’nda büyük bir değişiklik düşünülüyor. Bu kapsamda cezaların yarıya indirilmesi, bütün hapis cezalarında beraate 1 sene varken “denetimli serbestlik” ile tahliye, iyi hal indirimlerin tekrardan ayarlanması gibi konuların üzerinde duruluyor.

Af Tartışması

Ak Parti “Örtülü af” konusunu gündeme taşırken konu ile alakalı bazı tartışmalarda gün yüzüne çıktı. infaz sisteminde yapılacak değişikliklerin mağdurlar Kalebet üzerinde olumsuz etkisi konuşuluyor. Bu yüzden yapılacak tüm düzenlemelerin, sosyal ve psikolojik boyutların da ele alınarak dengeli bir düzenlemenin yapılması gerektiği ve uyuşturucu, tecavüz ve cinsel suçlarda ölçütlerine değişik olması gerektiğini ifade ediliyor.

Son günlerde meydana gelen özellikle cezaevinden izinli çıkarak eşine dostuna zarar veren bireyler görüldükçe bu affın çok ince elenip sık dokunması gerektiği ve toplumun vicdanını rahatsız etmemesi gerektiği üzerinde duruluyor.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202