Küçük Neslihan Kalp Nakli Bekliyor

İzmir’de kalp yetmezliği teşhisi konulan 10 yaşındaki Neslihan Filiz, hayallerini gerçekleştirmek için 2 yıldır nakil bekliyor.

Küçük Neslihan Kalp Nakli Bekliyor

İzmir’de yaşayan 10 yaşındaki Neslihan Filiz, 2017 yılının mayıs ayında birtakım şikayetlerle nedeniyle Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Doktorlar tarafından kalp yetmezliği tanısı konan Neslihan, 2 hafta sonra anjiyo oldu ve ardından Ege Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümüne sevk edildi. . Organ bağışı yapılmadığı için 2 yıldır nakil bekleyen Neslihan, rahatsızlığı sebebiyle evde eğitim görmeye hazırlanıyor. Enfeksiyon kapmamak için günün büyük bir bölümünü evde geçiren Neslihan bir an önce iyileşip arkadaşlarıyla oyun oynamak ve okula gitmek istiyor. Kalp nakli bekleyen küçük kızın en büyük isteği ise iyileşip doktor olmak.

Kızının durumunun gün geçtikçe kötüleştiğini ifade eden anne Sevgi Filiz, “2 yıldır kalp nakli bekliyoruz. Kızımın rahatsızlığı her geçen gün artıyor. Şu an kalp olsa hemen ameliyat olacağız ama kalp bulamıyoruz. Neslihan enfeksiyon riskinden dolayı dışarı çıkamıyor, kalbi yetersiz kaldığı için fazla yürüyemiyor. Arkadaşlarıyla oyun oynayamıyor. Bu sene evde eğitim görecek. Neslihan öğretmen olmayı çok istiyordu ama hastane sürecinde sürekli doktorları gördüğü ve doktorlarını çok sevdiği için doktor olmaya karar verdi. 'İyileşip doktor olacağım, doktor olup iyileştireceğim' diyor. Doktorumuz Zülal Hoca'yı annesi gibi seviyor. Sabahları çocuklar hastanede onu bekliyor. O çocuklara önce sevgisini verdi. Onu görmeden edemiyorlar. Kızım da 'doktorluk güzel bir şeymiş anne' diyor" dedi. Anne, organ bağışı konusunda da, "Organ bağışında bulunun. Organlar toprak olmasın, çocuklarımızda yeşersin. Çocuklarımız büyüyecek, hayallerini gerçekleştirecek. Bizim gibi bekleyen binlerce kişi var" diye konuştu.

Küçük çocuk ise iyileşince doktor olmak istediğini söyleyerek, “Benim doktorum kalp hastalarını iyileştiriyor. Ben de doktor olmak istiyorum. Ben iyileşince normal okula gideceğim. Doktor olup çocukları iyileştireceğim. Ben ve arkadaşlarım için organ bağışlayın. İyileşmek, koşmak istiyorum. Arkadaşlarım gibi beden dersi yapmak istiyorum. Okuyup doktor olmak istiyorum” dedi.

Yorumlar (0)
16°
açık
banner202