Koronavirüsü yenen İzmirli avukat konuştu: "Motivasyon en önemli ilaç"

Koronavirüsle mücadelesinde galip gelen 55 yaşındaki İzmirli avukat Afhan Topel, yaşadıklarını paylaştı.

GÜNDEM 13.04.2020, 13:07
Koronavirüsü yenen İzmirli avukat konuştu: "Motivasyon en önemli ilaç"

55 yaşındaki İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Topel, koronavirüsle mücadelesini başarıyla sonuçlandırmasının ardından yaşadıklarını aktardı.

EŞİNİN VE ÇOCUKLARININ TESTİ NEGATİF ÇIKTI

Avukat Topel öncelikle; boğaz ağrısı, üşüme, halsizlik, ateş gibi şikayetlerle hastaneye gitmiş ve Covid-19 şüphesiyle hastaneye yatırılmıştı. Sinüzit belirtileri gösteren eşi ile 8 ve 19 yaşlarındaki çocuklarının test sonuçları negatif gelirken, kendi test sonucu pozitif geldi. Bunun ardından 2 haftalık tedavi sürecine giren Topel, ilaç tedavisinin ardından sağlına kavuştu ve tektik testinin negatif çıkmasının ardından taburcu oldu.

İNSANLIK BU FELAKETTEN SADECE DAYANIŞMA İLE KURTULABİLİR

Topel yaşadıklarını şöyle aktardı:

"Virüs akciğerlerde bir çeşit tortu bırakıyor, bu tortunun varlığını hissediyorum ama nefes almamı hiç etkilemiyor. Başlarda belirsizlik duygusu ve çocukları düşünmek insanı karamsarlığa sürüklüyor. Moral ve motivasyon, hastalığın en önemli ilacı. Geniş ailem, akraba, dost ve arkadaşlarımın desteği ilaç gibi geldi. Taburcu edilirken mutluydum, evde olmak, ailece birbirine göz kulak olmak emsalsiz bir duygu. Motivasyonum, iyiyi ve güzele gidişe olan inancım hastalığın da gerilemesine yol açtı ya da bana öyle geldi. Kendimi direkten dönmüş gibi hissediyorum.

Tanıyan tanımayan birçok kişi, doğrudan yahut dolaylı telefonları ve mesajlarıyla öyle bir destek oldular ki bu savaşı kaybetmemek gerekirdi, onların desteğine çok şey borçluyum. Tüm hastalar için aynı desteğin verilmesi bu salgının ana teması olmalı, bu tür felaketlerden insanlık sadece insani dayanışma ve omuz omuzalık duygusu ile kurtulabilir."

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202