Koronavirüs'te bugün ne oldu? Türkiye'de 725 kişi yaşamını yitirdi

Koronavirüs vakalarının sayısı dünya genelinde 1.5 milyona yaklaşırken, hayatını kaybedenlerin sayısı 82 bini aştı. Türkiye'de ise vaka sayısı 34 bin 109, hayatını kaybedenlerin sayısı 725 olarak kaydedildi.

GÜNDEM 08.04.2020, 09:07
Koronavirüs'te bugün ne oldu? Türkiye'de 725 kişi yaşamını yitirdi

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakalarının sayısı dünya genelinde 1.5 milyona yaklaştı. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 82 bini aştı. Türkiye'de açıklanan son verilere göre vaka sayısı 34 bin 109'a yükseldi. Toplam 725 kişi Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

ABD

Dünyada en fazla vakanın görüldüğü ABD'de dün itibariyle vaka sayısı 399 bini aşarak 400 bine yaklaştı. ABD genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bini geçti. Ülkede salgından en çok etkilenen eyalet olan New York'ta 4 bin kişi hayatını kaybetti.

ÇİN

Koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Vuhan şehrinde karantina kısıtlamaları bugün esneyecek. Uzmanlar bir süredir ülkeye yurt dışından gelenler dışında yeni vaka görülmezken uzmanlar Çin'in salgınla işinin bitmediği yalnızca "yeni bir aşamaya girildiğini" vurguladı.

İTALYA, İSPANYA, FRANSA, ALMANYA

Koronavirüs'ün en çok etkilediği Avrupa ülkeleri olan İtalya, İspanya, Fransa, Almanya salgında 100 bin vaka sayısını aştı. 

Bugün (8 Nisan 2020) dünyada yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili yaşanan gelişmeler şöyle:

Britanya Başbakanı Johnson hâlâ yoğun bakımda

12 gündür Koronavirüs tedavisi gören fakat son iki gündür durumu kötüleşerek hastaneye kaldırılan Britanya Başbakanı Boris Johnson hâlâ yoğun bakımda. Johnson'a yoğun bakım ünitesinde "standart oksijen tedavisi" yapılıyor. Başbakanın solunum cihazına bağlanmadığı bildirilirken, ihtiyaç halinde hastanede kullanılabilecek cihaz olduğu aktarıldı.

Yeni Zelanda'da umut veren gelişme

Yeni Zelanda, Çarşamba günü 50 yeni Koronavirüs vakası kaydetti. Bir aydır süren Koronavirüs önlemlerini uygulayan Yeni Zelanda için bu hafta vaka sayısındaki artışta azalma görülmeye başladı.

Yeni Zelanda'da toplamda bin 210 Koronavirüs vakası tespit edildi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202