Konak'ta Engelleri Ortadan Kaldıracak Protokol İmzalandı

Konak Belediyesi’nin yaşama geçireceği en ehemmiyetli projelerden birisi olan ‘ENGELSİZ Hayat KÖYÜ’nü yaşama geçirmeye tek ismim henüz yaklaştıran protokol törenle imzalandı.

GÜNDEM 06.08.2019, 13:27 06.08.2019, 13:29
Konak'ta Engelleri Ortadan Kaldıracak Protokol İmzalandı

Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Savunma Vakfı (İZÖV) Başkanı olan Dr. Burhan Özfatura, Belediye parlamento azaları, Vakıf yönetici ve azaları, belediye bürokratlar ve vatandaşlar iştirak etti. Tören süresince, işaret dili ile eksperleri doğrulusunda işitme engelliler vatandaşlar için konuşulanlar aktarıldı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve iki devre İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı vazifiyeti yapan ve Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Savunma Vakfı (İZÖV) Başkanı olan Dr. Burhan Özfatura’nın karşılıklı imzaladığı protokolle Eşrefpaşa Hastanesi’nin arkasında bulunan vakıf tesislerinde hem zihinsel özürlü çocukların ve ailelerinin rehabilite edileceği, engelli çocukların sosyal yaşama karışmasını sağlayacak, ehemmiyetli tek görev yaşama geçirilmiş olacak.

Konak’ta Bütün Engelleri Ortadan Kaldıracağız

İmza merasimi evvel konuşan ve Narlıdere’de belediye başkanlığı yapar iken engellilere yönelik gerçekleştirdikleri projeleri anımsadan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “2004 seneninde, belediyelerin engellilere yönelik hiçbir çalışması ortada yok Marsbahis iken, biz Narlıdere’de kolları sıvadık ve bu devasa gereksinimi gidermek için çalışmalarımıza başladık. İlk olarak engellilerle alakalı vaziyeti belirlemek için engelli haritası oluşturduk.

Bölgemizdeki engelli fertlerin durumlarını, adetlerini ve koşullarını meydana çıkaran bu harita vasıtası ile tesislerimizi ve tesislerimizde vereceğimiz hizmetleri belirledik. Bu tespitler ardından Narlıdere belediye binasının altında engelli merkezimizi oluşturduk. 200’e yakın çocuğumuzu her gün evlerinden alıp ferdi eğitimlerini gerçekleştirip psikoloji, adli ve fiziki destekle onların yaşama tutunmalarını sağladık. Sadece engelli çocuklarımızla değil onların aileleri ile de çalışmalar gerçekleştirdik. Engellilere yönelik sosyal proje dalında mükafat aldığımız projemiz ‘ Akşam Bakım Merkezi’ ile engelli ailelerimizin de yanlarında olduk. Engelli anne babaların bütün ömürleri çocuklarıdır.

Yorumlar (0)
28°
parçalı bulutlu
banner202