Karşıyaka 30 Ağustos'ta farkını ortaya koydu

Karşıyakalı İzmirliler 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97'nci yıldönümünü bambaşka bir coşku ve heyecan içinde kutladı

GÜNDEM 31.08.2019, 20:47
Karşıyaka 30 Ağustos'ta farkını ortaya koydu

‘Cumhuriyete Giden Yolda’ başlığıyla düzenlenen söyleşi dışında Çarşı’daki harika yürüyüş korteji sonrasında, günün finalini ise Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası verdiği konserle yaptı. Adeta tek ses, tek yürek bir şekilde sayıları binleri bulan Karşıyakalı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah ve milli mücadele arkadaşlarını eşsiz bir sevgi ve saygıyla, minnet duygularıyla andı.

Karşıyaka’daki Zafer Bayramı kutlamaları, Karşıyaka Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Karşıyaka Şubesi ortak çalışmasıyla, Latife Hanım Köşkü Anı Evi Özel Müzesi’nin bahçesinde düzenlenen ‘Cumhuriyet’e Giden Yolda - 30 Ağustos’un Asyabahis Anlamı’ adlı söyleşinin gerçekleşmesiyle başladı. Söyleşide Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Mehmetefendioğlu, katılımcılara şanlı zaferin üyküsünü aktardı.

Karşıyaka Belediyesi öncülüğünde Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri'nin destekleriyle organize edilen yürüyüş kortej ise coşkulu ve kalabalık bir katılımla hayat buldu. Karşıyaka İZBAN istasyonu önünde buluşan sayıları binleri bulan her yaştan Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet gönüllüsü, Karşıyaka Çarşı koridorundan geçerek İskele’ye doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde tuttukları Türkiye bayraklarıyla Çarşı’yı adeta kırmızı - beyaza boyayan Karşıyakalı İzmirlilere, Belediye Bandosu da ezgileriyle eşlik etti. Çevrede ikamet eden yurttaşlar ve çarşı esnafı pencerelerinden ve balkonlarından yürüyüşe alkışlarıyla destek oldu.

Görkemli kapanış konseri

Kutlamaların finalini ise Mavibahçe’de düzenlediği görkemli 30 Ağustos özel konseriyle, Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası yaptı.

Yorumlar (0)
23°
az bulutlu
banner202