Kadına şiddete yönelik etekli protesto

Kadına yönelik şiddettin arttığı son dönemlerde çeşitli protestolar yapılmaya başlandı. Tunceli’deki etekli protesto ise bunlardan en dikkat çekeniydi.

GÜNDEM 27.08.2019, 20:21
Kadına şiddete yönelik etekli protesto

Kadına yönelik şiddettin arttığı son dönemlerde çeşitli protestolar yapılmaya başlandı. Tunceli’deki etekli protesto ise bunlardan en dikkat çekeniydi. Etek giyen erkek topluluğu farklı bir duruşla kadına şiddete hayır dedi. Yılmazcan Şare liderliğinde düzenlenen eylemde erkekler mahcup bir şekilde ayakta beklerken, kadınlar da oturarak tepkilerini ortaya koydular. Tiyatro ekibi tarafından gerçekleştirilen protesto, tiyatro havasında sürdü. İlerleyen dakikalarda erkeklerin attığı boncukları kadınlar yerden süpürdü.

Etekli protesto ile ilgili konuşma yapan grup öncüsü Yılmazcan Jokerbet Şare şunları söyledi:

“Maalesef ülkemizde gün geçtikçe kadına uygulanan şiddet artmaktadır. Bunun için talebimiz acil önlemlerin alınmasıdır. Emine Bulut cinayetinin bize gösterdiği şudur, maalesef erkeğe yüklenmiş olan misyon kadına şiddeti kendinde hak görüyor. Bizim de kız kardeşimiz bir yakınımız öldürülebilir. Onun için caydırıcı cezaların da olması şart. Artık bu insanlar, bu bozuk zihniyete sahip olan üzerindeki erkle hareket eden bu insanları caydıracak düzenlemelerin hayata geçirilmesi şart” 

“Lütfen erkek çocuğunuzu yetiştirirken ayrım yapmadan yetiştirin”

Bir kadın olarak protestoda yer alan Zeynep Arasan, erkek çocuklarının ayrım yapmadan yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çekerken, anne babalardan çocuklarını daha bilinçli yetiştirmelerini rica etti. “Oğullarınıza başkalarının kızlarını incitmemeleri gerektiğini öğretin diye” sitem etti.

Yorumlar (0)
28°
parçalı bulutlu
banner202