Jandarmayı görünce hemen kaçtılar! Çiftçinin emeğini ezip geçtiler

İstanbul'dan seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı Tekirdağ'daki yazlıklarına gitmek için yola çıkanlardan izin belgesi olmayanlar, geri çevrildi. Tarla yollarını kullanarak, geçmek isteyenleri ise motosikletli jandarma timleri yakaladı. Bazı sürücülerin mahsullerin üzerinden geçmesinin ardından bölge çiftçisi zor durumda kaldı.

GÜNDEM 15.05.2020, 17:37
Jandarmayı görünce hemen kaçtılar! Çiftçinin emeğini ezip geçtiler

İçişleri Bakanlığı'nca koronavirüs salgını nedeniyle seyahatin kısıtlandığı illerden Tekirdağ'da, bu uygulama kaldırıldı. Bunun üzerine seyahat kısıtlamasının sürdüğü İstanbul'dan birçok kişi, Marmara Denizi kıyısındaki yazlıklarına gitmek için yola çıktı.

Yazlıkçılar, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesine sınır İstanbul'un Silivri ilçesi Gümüşyaka Mahallesi'ndeki uygulama noktasında, jandarma ve polis ekipleri tarafından durduruldu.

Jandarma ekipleri, seyahat belgesi bulunmadan Tekirdağ'a giriş yapmak isteyenleri geri çevirdi, olanların ise geçişlerine izin verildi.

Tekirdağ'a daha önce kaçak olarak gelmek isteyenlerin kullandığı ekili tarlaların da çiftçiler tarafından yollarının kazıldığı ve geçişin engellendiği görüldü.

DHA'da yer alan habere göre, İstanbul'da yaşayanların seyahat belgesi almadan Tekirdağ'a gelmek için yine tarla yollarını kullanmaya başlaması üzerine Marmara Ereğlisi Jandarma Komutanlığı ile İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri, iki ilin sınırında devriye görevini artırdı.

İstanbul jandarması, kaçak geçenlerin kullandığı tarlalarda motosikletle devriye görevi yürütürken, Tekirdağ jandarması da kendi bölgesinde geçilebilecek tarlalarda devriye gezdi.

Jandarma ekipleri, kaçak geçiş yapmak isterken yakaladıkları kişilere 3 bin 180 liralık para cezası uyguladı.

JANDARMANIN GİTMESİNİ BEKLEDİLER

Öte yandan birçok sürücü, jandarma ekiplerini görünce tarlalardan geri dönerek, bölgeden uzaklaştı. Bazı sürücülerin ise jandarmanın bölgeden ayrılmasının ardından tarla yollarını kullandığı görüldü.

Marmara Ereğlisi ilçesinde çiftçilik yapan Tahsin Meto, kaçak geçiş yapanların ekili arazilerine büyük zarar verdiğini belirterek, "Buradan geçenlere vicdan diliyorum, başka bir şey demiyorum. Allah insanı vicdansız bırakmasın. Tarlalarımıza büyük zarar veriyorlar. Bu ürünlere yazık günah" diye konuştu.

Öte yandan; seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı Tekirdağ'dan, Edirne'nin Keşan ilçesine gidenler araç kuyrukları oluşturdu.

Tekirdağ ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, kısıtlamanın kaldırılmasının ardından araçlarıyla Keşan ilçesi girişine geldi.

Ağırlıklı olarak Saros Körfezi'ndeki yazlıklarına giden vatandaşların içerisinde bulunduğu araçlar, İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince durduruldu.

Araçtaki vatandaşların ateşlerinin ölçülmesi nedeniyle ilçe girişinde uzun araç kuyruğu oluştu.

Tekirdağ Valiliği, kentte 16-19 Mayıs'ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacağını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan karar ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 11 Mayıs tarihli genelgesi uyarınca, Tekirdağ'a "şehir giriş-çıkış kısıtlamaları"nın 11 Mayıs saat 24.00'ten itibaren kaldırıldığı anımsatıldı.

Yorumlar (0)
28°
parçalı bulutlu
banner202