İzmirliler, Kanal İstanbul'un iptali için akın etti!

Kanal İstanbul projesine itiraz etmenin vatandaşlık görevi olduğunu düşünen İzmirliler, projenin iptali için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne adeta akın etti.

GÜNDEM 31.12.2019, 02:39 Melis Tekin
İzmirliler, Kanal İstanbul'un iptali için akın etti!

Günlerdir Türkiye'nin gündemini meşgul eden Kanal İstanbul tartışması sadece İstanbul'un sorunu olmaktan çıktı. Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan vatandaşlarda Kanal İstanbul'un yapılmaması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine başvuruda bulunuyorlar.


Kanal İstanbul'a karşı en büyük tepkilerden biri de İzmir'den geldi.Sabah saatlerinde İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne giden vatandaşlar ÇED raporuna dair itirazlarını içeren imzalı dilekçesini yetkililere teslim etti.


 


Binlerce vatandaşın başvuru için gittiği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine siyasilerde destek verdi. Aralarından Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır,Tacettin Bayır, Kani Beko, PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı gibi isimlerinde öncülük etti.

Yorumlar (0)
14°
parçalı az bulutlu
banner202