İzmir – İstanbul Otoyolunun Geçiş Ücreti Açıklandı

CHP İstanbul Milletvekili İstanbul - İzmir otoyol ücretinin 500 TL'yi aşacağını söyledi. Dün hizmete giren otoyol ile iki şehir arası 3.5 saate indi.

GÜNDEM 05.08.2019, 10:19 05.08.2019, 10:37
İzmir – İstanbul Otoyolunun Geçiş Ücreti Açıklandı

Kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan ve İstanbul İzmir arasını 3,5 saate indiren otoyolun ücretleri açıklandı.

 Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aykut Erdoğdu İstanbul İzmir otoyolunun ücretini Twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşımları birlikte açıkladı. Erdoğdu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılan otoyolun İstanbul'dan İzmir’e giriş ücretinin 500 TL’yi aşacağını savundu.

3.5 Saatte Ulaşım Sağlanacak

4 Ağustos Pazar günü açılan oyun ile birlikte İzmir İstanbul arası 3,5 saat ve 100 kilometre Neyine daha az bir yol kat edilerek iki şehir arasında ulaşım sağlanacak. İzmir ile İstanbul arasında 8.30 saati bulan seyahat suresi artık tamamen ortadan kalkacak.

 Pazar günü 192 kilometrelik kesim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ise proje için ne kadar harcama yapıldığını açıkladı. Proje için 7 milyar dolarlık harcama yapıldığını söyledi. İki buçuk milyar liranın da kamulaştırma işlemleri için harcandığını aktardı.

Turhan finansmana projeyi yapıp işletecek olan şirket tarafından karşılandığını bunun için kamu kaynaklarının olmadığını da sözlerine ekledi. Yolun açılması ile birlikte CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun İstanbul'dan İzmir'e geçiş ücretinin 500 TL’yi bulacağını söylemesi bu konudaki en büyük tartışma oldu.

Yorumlar (0)
23°
az bulutlu
banner202