İzmir ‘Heyelan Gerçeği’ İle Yüzleşmeli

Jeoloji Mühendisleri Odası'nca İzmir'deki 7 ilçeye 'heyelan' uyarısında bulunuldu.

GÜNDEM 27.09.2019, 12:10 27.09.2019, 18:28
İzmir ‘Heyelan Gerçeği’ İle Yüzleşmeli

Konu hakkında konuşan yetkililer bahsi geçen 7 ilçedeki riskli alanların çok büyük bölümünde yaşam alanları mevcut. Bayraklı, Konak, Kemalpaşa, Bayındır, Bornova, Karabağlar ve Foça ilçelerinin de dahil olduğu bu yerlerin heyelan bölgeleri olduğu belirtiliyor.

İklimde meydana gelen farklılaşmalar ve beraberinde gelen yağışlar, İzmir’deki heyelan tehlikesini yeniden gündemin önemli konusu haline getirdi. Yetkililer İzmir’in 7 ilçesinin heyelan bakımından riskli olduğunu açıkladılar.

Ciddi Çalışmalar Yapılmalı

Şehirde pek çok bölgede gerçekleşen heyelanların, gelecekte tekrardan olma olasılığı üzerinde duran yetkililer İzmir'in heyelan bölgeleri Bahigo ile alakalı çok detaylı çalışmaların olmadığını, artık bu gerçek üzerine ciddi olarak eğilip önemli çalışmaların yapılması gerektiğine iklim değişikliğinin tüm çıplaklığıyla karşımızda durduğunu, ileriki dönemlerde sağanak yağışların artarak devam edeceğini, heyelanın en önemli sebebinin de yağışlar olduğunu, ondan ötürü İzmir'deki bu riskin daimi olduğunu belirttiler.

Yetkililer içinde her daim heyelan riski barındıran İzmir için artık ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini de vurguladılar.

Yorumlar (0)
13°
parçalı az bulutlu
banner202