İzmir'de hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak!

Sokağa çıkma yasağı bu hafta sonu aralarında İzmir'inde bulunduğu 15 ilde uygulanacak.

İzmir'de hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak!

İçişleri Bakanlığı, hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak olan yerler ve kısıtlama kapsamındaki bilgileri paylaştı. 6-7 Haziran sokağa çıkma yasağı kapsamında 15 ilde uygulanacak olan yasak, 5 Haziran 23.59'da başlayıp 7 Haziran 23.59'da sona erecek. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kapsamında bazı işletmeler açık olabilecek. 


İşte, o detaylar:
'Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?' Corona virüsü nedeniyle hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili durum merak ediliyordu. İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan son dakika genelgeye göre, İstanbul, İzmir, Ankara dahil olmak üzere 15 ilde bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı duyuruldu. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri, lokanta ve restoran tarzı işyerleri sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunabilecek. İşte, ayrıntılar.

6-7 HAZİRAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BİLGİLERİ

Sokağa çıkma yasağının durumu gündemde yer alırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çarşamba günü Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Koronavirüsle ilgili değerlendirmelerde bulunan Koca, salgında ikinci dalga beklenmediğini söyledi. Basın mensuplarının sorusu üzerine 1 Haziran tarihi itibariyle sokağa çıkma kısıtlamalarının sona erdiğini hatırlatan Bakan Koca, "İl bazında, vakaların yayılımında değişiklik olursa her zaman karar almak mümkün olabilir." dedi. İçişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili genelde yayınlandı. Genelgeye göre bu hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Kısıtlamanın olduğu 6 Haziran Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri, lokanta ve restoran tarzı işyerleri sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunabilecek. Kısıtlama günlerinde ekmek üretilen fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile ekmek satılan bayiler, tatlı üretilen, satılan iş yerleri açık olacak.


SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE OLACAK? 
İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Sokağa çıkma yasağı olan iller bakanlığın yayınladığı genelgede sıralandı. Bu iller arasında İstanbul, Ankara İzmir gibi iller bulunuyor.
Genelgede salgının halk sağlığı açısından oluşturabileceği risklerin yönetebilmesi ve bugüne kadar alınan tedbirlerin salgının yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın önerisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde 05.06.2020 tarihi saat 24.00 ile 07.06.2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı belirtildi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202