İzmir'de 4 yunus öldürüldü

İzmir'de dört yunus vurularak öldürüldü. Hayvan Hakları Federasyonu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sorumluların bulunmasını ve cezalandırılmasını istedi.

GÜNDEM 20.07.2020, 09:59 Buse Erdil
İzmir'de 4 yunus öldürüldü

İzmir’in Urla ilçesinde iki gündür yunuslar öldürülüyor. Vurularak öldürülen dört yunusla ilgili açıklama yapan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan, “Yunuslara bile kurşun atabilecek kadar tehlikeli insanların aramızda dolaştığını görüyoruz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Soyer, “Bu cinayeti şiddetle kınıyorum, sorumlularının bulunup cezalandırılmasını bekliyorum. Hiç kimse yaşama hakkının karar vericisi ve dünyanın sahibi değil” ifadelerini kullandı.


Yunusları kimin vurduğu henüz belirlenemezken, HAYTAP Basın Sözcüsü Baylan, yunusların balık çiftliklerine ait ağları parçalamasından dolayı balıkçılar tarafından vurulmuş olabileceğini söyledi. Baylan, “Biz onlara balık mezbahaları diyoruz. Yunusların istenmemesinin sebebi balıkçı ağlarını parçalamalarından dolayı. Aslında onların hakkı olan, doğal yaşamlarını sürdürebilmesi için yemesi gereken balıklar maalesef onlar yerine insanlara verildiği için, yunuslarda balık mezbahalarının ağlarının içlerine girmeye çalıştıkları için pek istenmiyorlar” diye konuştu.

Emniyetin olayı araştırdığını belirten Baylan ve gündemdeki av ihalelerini hatırlattı; “Bu şiddetin durması gerekiyor. Hayvanla başlayıp insanlara kadar giden bir durum. Ülkemizde av turizminin olması da birçok şeyi kutsuyor. Hayvanı silahla öldürmenin büyük bir başarı olduğu imajı verilmekte. En son yapılan av ihaleleri de bu yöndeydi. Bir an önce hayvan hakları yasasının çıkmasını istiyoruz. Bu şekilde hayvana uygulanan şiddetle birlikte kadınlara ve çocuklara uygulanan şiddetinde engellenebileceğini düşünüyoruz.”

SOYER’DEN YUNUS ÖLÜMLERİNE TEPKİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de attığı tweet’le yunus ölümlerine tepki gösterdi. Soyer, “Urla’da dört yunusun vurulmuş şekilde sahilde bulunduğunu öğrendim. Bir canlının yaşama hakkını her şeyin önünde görüyorum. Bu cinayeti şiddetle kınıyorum, sorumlularının bulunup cezalandırılmasını bekliyorum. Hiç kimse yaşama hakkının karar vericisi ve dünyanın sahibi değil” dedi.

Yorumlar (0)
17°
parçalı bulutlu
banner202