İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayram Desteği Veriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ve Kurban bayramları evvel dar gelirli ailelere takviye geleneğini bu sene da sürdürüyor.

GÜNDEM 07.08.2019, 10:13 07.08.2019, 10:14
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayram Desteği Veriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı evvel ikametgahı İzmir'de tespit edilen 23 bin 53 gereksinim sahibi aileye toplam 4 milyon 600 bin liralık "bayram yardımı" gerçekleştirecek.

İzdihamları ve takviye yapılacak yurttaşların teşhir edilmesini önlemek emeliyle, bayram paraları aile fertlerinin banka hesaplarına yatırılacak. Vatandaşların bayram yardımlarını 8 Ağustos 2019 gününden ardından çekebilecekleri açıklandı. Büyükşehir Belediyesi takviye almaya hak kazanan ailelere birer mektup aratarak onları bilgilendirdi.

Sosyal Takviye Kartı

İhtiyaç sahibi aileler, htpp://www.izmir.bel.tr hesabından "Kurban Bayramı Piabet Yardımları" kısmını tıklayıp T.C. kimlik numaralarını girerek takviye sorgulaması yapabiliyor.

Bankamatik kartı vazifiyeti gören "Sosyal Takviye Kartı"na sahip vatandaşlar, paralarını bu kartları kullanarak çekebilecek, kart şifresini unutanlar ise Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şubesi'ne başvurabilecek.

Yardıma muhtaç yaşlılar, engelliler, dar gelirliler, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınlarının yararlanacağı bu takviye, bu arada bayram evvel şehir ekonomisine de katkı sağlıyor.

Yorumlar (0)
11°
açık
banner202