İZİD, iş fikirlerine rehber olmaya devam ediyor

"Kişiler hastalıkla mücadele etme serüvenlerinde, ancak çalışarak ve yaşamlarında amaçlar belirleyip bu amaçlar için birlikte hareket ettiklerinde "Biz de varız." diyebileceklerdir."

GÜNDEM 30.07.2019, 15:41
İZİD, iş fikirlerine rehber olmaya devam ediyor

Girişimcilik Eğitmeni Murat Taşkın yaptığı açıklamada "  22-22 Temmuz 2019 tarihleri arasında tamamlanan eğitimlere katılan girişimci adaylarından biriside MAVİ AT . KOSGEB  eğitimine katılan girişimci adaylarından  Nur Hanım, annesi şizofreni tanısı almış bir hasta yakını olarak İzmir'e "Mavi At Kafe" açmak istiyor. "Mavi At" ın öyküsü İtalya/Trieste'de başlar ve Ankara'ya kadar uzanır. Şizofreni tanısı almış dostlarımızın ve yakınlarımızın "iyileşme süreçlerinde"  ilaç tedavisi kadar sosyal yaşamda var olmalarının da önemli katkıları olduğu açıktır. Nur Hanım, işte bu düşünceyle 10 yıldır Ankara'da varlığını sürdüren Mavi At Kafe'nin İzmir'de de bulunmasını istemektedir. Girişimci adayımız Mavi At Kafe sayesinde engelli/dezavantajlı grupların istihdamına ve aynı zamanda sosyal yaşamda bahis siteleri bulunmalarına  katkı sunmanın mümkün olacağı inancını taşımaktadır. Kişiler hastalıkla mücadele etme serüvenlerinde, ancak çalışarak ve yaşamlarında amaçlar belirleyip bu amaçlar için birlikte hareket ettiklerinde "Biz de varız." diyebileceklerdir. Şizofreni Dernekleri Federasyonu'nun Ankara'da açtığı Mavi At Kafe bir ilktir ve daha sonra Balıkesir'de de açılan Mavi At Kafe yaşamlarını sürdürerek bize zorluklara rağmen bu mücadelenin değerli olduğunu ve iyileşmeye ilişkin önemli bir  dönüşüme yol açtığını anlatmaktadır. " dedi.

Aynı projenin Balıkesirde de başarı ile Bets10 uygulandığını belirten Girişimcilik Eğitmeni Murat Taşkın , Balıkesir Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin Psikiyatristi Dr. Umut Karasu öncülüğünde BESOB işbirliği ile MAVİ AT Kafenin Balıkesir’de faaliyete geçirildiğini belirtti. 

İZİD KOSGEB İŞKUR Eğitimlerinin önümüzdeki dönemlerdeki eğitim takvimi ise şöyle :
  
AĞUSTOS 05-06-07-08  FOÇA AÇIK CEZA EVİ
AĞUSTOS 19-20-21-22  FOÇA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
EYLÜL 02-03-04-05   İZİD EĞİTİM SALONU
EYLÜL 16-17-18-19  FOÇA AÇIK CEZA EVİ
EKİM 07-08-09-10      FOÇA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
EKİM 21-22-23-24  İZİD EĞİTİM SALONU
KASIM 04-05-06-07     FOÇA AÇIK CEZA EVİ
KASIM 18-19-20-21  FOÇA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ARALIK 02-03-04-05      İZİD EĞİTİM SALONU
ARALIK 16-17-18-19  FOÇA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Eğitimlere E DEVLET üzerinden başvuru yapılıyor. Sırasıyla :  www.kosgeb.gov.tr adresinden Duyurular, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Duyuruları, Eğitime katılmak istediği il, E Devlet ile başvur, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılımcı Başvurusu, E DEVLET şifreniz ile giriş, E Posta ve Cep telefonu doğrulama işlemi, ÖRGÜN EĞİTİM, yeni başvuru, ile ilgili form dolduruluyor. Kaydet butonuna basılıyor.  İşlem başarılı mesajı görüldüğünde başvuru işlemi tamamlanmış oluyor.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202