İçişleri Bakanlığı'ndan ek genelge; 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasındaki istisnalar belli oldu

İçişleri Bakanlığı, Koronavirüs salgınına karşı önlem almak amacıyla 65 yaş üzeri vatandaşların dışarı çıkması ile ilgili kısıtlama kararının istisnalarını açıkladı.

GÜNDEM 22.03.2020, 14:03 22.03.2020, 16:16
İçişleri Bakanlığı'ndan ek genelge; 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasındaki istisnalar belli oldu

İçişleri Bakanlığı, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı önlem almak amacıyla 65 yaş üzeri vatandaşların dışarı çıkması ile ilgili kısıtlama kararını duyurmuştu. Bakanlık bugün, karar ile ilgili istisnaları açıkladı. 

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;

"Valiliklere gönderilen ek genelge ile 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağına getirilecek istisnalar belirtildi. 65 göre yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar arasında yer almakla birlikte yürüttükleri kamu görevinin niteliği, mevcut durumdaki aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında hizmetine ihtiyaç duyulacak kamu görevlileri/kamu hizmeti yürütenler ile eczacılara valilik/kaymakamlıklar tarafından yasaklama/kısıtlama kararları kapsamında istisnalar getirildi." denildi. 

Yorumlar (0)
24°
açık
banner202