Geri Dönüşüm Projesi’ne (URBANREC) Başkan İduğ’dan Destek

Hacimli atıkların geri dönüştürülmesini hedefleyen URBANREC Projesi’nin Türkiye Konferansı gerçekleştirildi.

GÜNDEM 27.09.2019, 13:14
Geri Dönüşüm Projesi’ne (URBANREC) Başkan İduğ’dan Destek

Avrupa Komisyonu Ufuk 2020 Programı’nın destek olduğu, Türkiye’de ise yalnızca Bornova Belediyesi ve İYTE’nin proje ortaklığı yaptığı projenin Türkiye Konferansı’nda açılış konuşmasını Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ yaptı. Wyndham Grand Otel’de proje ortaklarının katılımı ile gerçekleşen konferansta Türkiye’deki katılım ortağı olan Mustafa İduğ, geri dönüşümün önemine ve doğru anlaşılması ve uygulanması gerektiğine vurgu yaptı. ‘’ Uyguladığımız URBANREC Projesi çerçevesinde, Bornova’da büyük ev eşyaları gibi geniş hacimli atıkları toplayıp ihtiyacı olanlara kullanılabilir şekilde dağıtıyoruz. Kullanılamayacak durumda olanları ise yine dönüştürüyor, kirliliğe neden olmamasını sağlıyoruz.’’ diyen İduğ, üniversite – sanayi iş birliğinin ekolojik Arzbet denge ve dünya geleceği için büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

Bornova Belediyesi’nin Desteği Bizim İçin Önemli

İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, URBANREC projesinin üniversite-yerel yönetimler işbirliği konusunda Türkiye’ye rol model olduğunu ifade etti. Prof. Baran, “Böyle bir projenin, çıktılarının günlük hayatta uygulanabilmesinin önünü açarak bize fırsat veren Bornova Belediyesi başta olmak üzere ve katkı sağlayan akademisyenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Dünya’nın Yaşanabilir Bir Yer Olarak Kalması İçin

URBANREC Türkiye Koordinatörü ve İYT Öğretim üyesi Prof. Dr. Aysun Sofuoğlu gerçekleştirilen ortak projenin detaylarını ‘’ Elde edilen sonuçların yaygın hale getirilebilmesi için Yapılan konferansta yaşanabilir bir dünya için geleceğe katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.’’ şeklinde ifade ederken, bu konuda projenin bilimsel destek ve araştırma basamağında İYTE’nin, uygulama aşamasında da Bornova Belediyesi’nin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
13°
açık
banner202