Gençlere toprağın önemi aktarıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile aralarında imzalanan 7 Ağustos 2019 tarihli "Gönüllülük Alanında İş Birliği Protokolü" kapsamında İzmir'de gençlere yönelik ilk faaliyetler gerçekleştirildi

GÜNDEM 26.08.2019, 22:34
Gençlere toprağın önemi aktarıldı

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çeşme'de yer alan Atatürk Gençlik Kampı'nda düzenlenen çalışmalarda iki gün boyunca orman, toprak, su, gıda, tohum, tasarruf, geri dönüşüm, tüketim ve çevre kirliliği gibi konular hakkında toplamda 179 gence çeşitli eğitimler verildi.

Eğitim faaliyetlerinin ilk gününde Çeşme'deki bir balık üretim alanına ziyarette bulunan gençler; buradaki uzmanlardan tarafından balıkların yetiştirilmesi, beslenmesi ve üreticiliği hakkında eğitim gördüler. Eğitim sonrası balıkları besleyen gençler Bets10 farklı bir tecrübeyi de edinmiş oldular. Çalışma kampının ikinci gününde ise kamp alanı içinde yer alan bölgeye gül fidanı ve zeytin diken gençler, toprak konusunda da uzman eğitmenlerden uygulama sırasında bilgi aldı. Çalışma kampı sonrasında, eğitimlere katılım göstermiş 179 gence zeytin fidanları armağan edildi. Ayrıca, gençlerin her biri için hazırlanan çantalarda da ata tohumları ve farklı birçok hediye armağan edildi. Düzenlenen çalışma kampına İzmir İl Müdürü Musa Bakan ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu ile Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya da katılarak gençlerle bir araya geldi.

Yorumlar (0)
24°
açık
banner202