Foçada Kaz Dağları ve Tabiat Katliamlarına Protesto

Kaz Dağlarında yapılan altın araması için bir grup insan Foça'da bir araya geldi ve yaşanan olayları protesto etti.

GÜNDEM 07.08.2019, 14:21 07.08.2019, 14:22
Foçada Kaz Dağları ve Tabiat Katliamlarına Protesto

İzmir’in Foça İlçesi’nde Kaz Dağları’nda altın cevheri işletilmesi için 200’bine yakın ağacın kesilmesi ihtarname edildi. Foça ve yöresi ile kuzey ormanlarının da tehdit altında olduğuna ilgi çekilen medya izahında tabiat katliamına neden olacak ruhsatların verilmemesi, verilmiş işletme ve arama ruhsatlarının ise iptal edilmesi istendi.

Basın açıklamasının sonrasında toplanan imzaların alakalı bakanlık ve mercilere gönderileceği açıklandıFoça Demokrasi Meydanı’nda tertip eden protestolu medya açıklamasına Foça Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz, kimi belediye parlamento azaları, ilçede tespit edilen etrafçı kümeler, kimi dernek, meslek odaları , platformlar ve Dumanbet STK temsilcileri ile 200 dolayında yurttaş iştirak etti. Açıklamayı Foça Şehir Konseyi Başkanı Hasret Duvan Temizel okudu.

Foklar Plajlarda Domuzlar Semtlerde Beslenmeye Çalışıyor

Birleşmiş Milletler Dünya Etraf ve Kalkınma Komisyonu doğrulusunda 1987 seneninde yayınlanan “Ortak Geleceğimiz” başlıklı rapora atıfta bulunarak konuşmasına başlayan Temizel, “sürdürülebilir kalkınma bugünün ihtiyaç ve beklentilerini, ileriki kuşakların gereksinimlerini tehlikeye atmadan karşılamaktır” maddesine ilgi çekti.

Özlem Duvan Temizel; “Bizi yöneten sizler, o makam ve mevkilerde hüküm verici olarak bulunmanız; bizden henüz üstün, yada kalifiye tek aile yada hanedanın mensubu olduğunuz için değil bizim size sunduğumuz yetkiden dolayıdır.

Yorumlar (0)
23°
az bulutlu
banner202