Ege Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Ege Üniversitesi Ailesi  “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” münasebeti ile Atatürk Anıtına çelenk koydu.

GÜNDEM 28.10.2019, 15:40
Ege Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Burada konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, ülkenin muasır medeniyetler düzeyine taşıma hedefi ile atılmış olan bu adımın; şanlı tarihimizde en mühim dönüm noktalarından olduğunu, bugün; memleketteki herkesin sesini özgürce duyurabilmesinin; herkesin eşit olmasının, hukukun üstünlüğünün olmasının, kendi ulusal geleceğimizi tayin edebilmemizin, vatanın her köşesindeki hoşgörü ve barış ikliminin Cumhuriyet ve değerleri ile olduğunu ifade etti.

Rektör Budak, Cumhuriyetin 96. Yıldönümünü büyük bir sevinçle ve coşkuyla kutladıklarını, bu coşkunun ve heyecanın sonsuza dek her 29 Ekim’de yaşanacağını, bu gururun hiç bitmeyeceğini, Cumhuriyet’in; istiklal ve istikbali uğruna eşine denk gelinmemiş bir mücadeleye imza atmış olan Türk milletinin, kazanmış olduğu en kıymetli zaferlerin bir tanesi olduğunu ve bu zaferin, Türk Milletinin onur ve bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğinin göstergesi olduğunu dile getirdi.

Törende gençlere hitap eden Rektör Prof. Dr. Budak, gençlerin atalarının değerli mirasını korumak için ve onu yarınlara taşımak amacı ile çok çalışmaları gerektiğini, aydınlık bir gelecek için gençlerden beklentinin büyük olduğunu, gençlerin ülkeyi ve Cumhuriyetin değerlerini daha ileri taşıma hedefi ile kendilerini daima okumaya, üretmeye, bilime adamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202