Efes Tiyatro Festivali, Matruşka ile sona erdi

Selçuk Belediyesi tarafından Ege Tiyatrolar Birliği ve Efes Sanat Merkezi iş birliğiyle düzenlenen 2.

GÜNDEM 12.08.2023, 14:02
Efes Tiyatro Festivali, Matruşka ile sona erdi

Selçuk Belediyesi tarafından Ege Tiyatrolar Birliği ve Efes Sanat Merkezi iş birliğiyle düzenlenen 2. Efes Tiyatro Festivali şiir dinletisi ve “Matruşka” oyununun gösterimi ile sona erdi.



8 - 11 Ağustos tarihleri arasında Selçuk’u tiyatro ile buluşturan 2. Efes Tiyatro Festivali’nin son gününde Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen Yazarlık Atölyesi’nde Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler katılımcılara yazma sürecini, tiyatro oyun metni yazarken dikkat edilmesi gereken unsurları anlattı.



Yazmak insanI ölümsüzlüğe götürüyor


İnsan neden yazar sorusunun cevabının her zaman arandığını belirten Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler, “Biz konuşabilen bir canlı türüyüz. İnsan var olduğu ilk andan beri yazmaya da meyilli, hatta yazmaya meylini evrimleştiren bir canlı türü. Biz neden yazıyoruz? Sorusunu sorduğumuzda bütün akademik çalışmalarda şunu görüyoruz; “İnsan kalıcı olmak istiyor, insan aslında ölümsüz olmak istiyor. İnsan öldüğü zaman kendinden bir şeyler bırakmak istiyor. Yazma eylemi yazanı kalıcılığa götüren, ölümsüzlüğe götüren bir eylem” dedi.


Yorumlar (0)
28°
parçalı az bulutlu
banner202