Dışişlerinden AB’ye Sert Mesaj

Barış Pınarı Harekâtı sebebi ile Türkiye'yi kınamış olan AB'ye Ankara'dan jet yanıt geldi.

GÜNDEM 15.10.2019, 10:43
Dışişlerinden AB’ye Sert Mesaj

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılmış olan açıklamada Avrupa Birliği’ne bağlı olan Dış İlişkiler Konseyi’nin Türkiye’ye yönelik yapmış olduğu çağrıların tamamen reddedildiği ve kınandığı belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılmış olan yazılı açıklamada, Barış Pınarı Harekatı'nın uluslararası hukukun temelinde, Birleşmiş Milletler (BM) Şartları’nın 51. maddesinden kaynaklanmış olan meşru müdafaa hakkı ve BM Güvenlik Konseyi'nin terörizm ile mücadele ile alakalı kararlarına göre yapıldığı ifade edildi.

Terör örgütü YPG/PYD’nin Türkiye’nin ulusal güvenliğiyle Suriye'nin toprak bütünlüğü ve ulusal birliğine karşı tehdit ve saldırılar karşısında, AB’nin terör Tümbet gruplarını koruyucu bir bakış açısı sergilemesinin asla kabul edilemeyeceğini belirtildiği açıklamada, AB Konseyi'nin bu konu ile alakalı kararında, bazı AB üyeleri tarafından da destek verilen YPG/PYD terörizminin, son 2 günde Türkiye’de içlerinde bir de bebeğin olduğu 18 masum sivili katletmesine ses çıkarmamasının da bu çarpık yaklaşımın bir göstergesi olduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202