CHP'li Kani Beko'dan Kadın İşçilerin Eylemine Destek!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko İzmir Gaziemir Serbest Bölge'de yer alan SF Tekstilde DERİTEK Sendikasına üye oldukları için işlerine son verilen kadın işçilerin başlattığı eyleme TBMM'de destek verdi.

GÜNDEM 13.02.2020, 12:53 13.02.2020, 14:51
CHP'li Kani Beko'dan Kadın İşçilerin Eylemine Destek!

CHP'li Kani Beko şunları söyledi;


Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; İzmir Gaziemir Serbest Bölge'de yer alan SF Tekstilde DERİTEK Sendikasına üye oldukları için işlerine son verilen kadın işçilerin başlattığı direniş eylemini bir kez de buradan, Türkiye Büyük Millet Meclisinden ve Genel Kuruldan selamlıyorum. SF Tekstilde ağırlıklı olarak kadın çalışanların bulundukları fabrikada on yılı aşkın süredir firmada çalışan kadın işçiler hak talebinde bulundukları anda işveren tarafından baskılara maruz bırakılmışlardır, ardından, sendikalı oldukları gerekçesiyle de işten çıkarılmışlardır.

Yaklaşık 110 gündür direnişlerini sürdüren işçilerimize yönelik baskıların sona erdirilmesini bekliyor, haklarının iade edilmesi için gerekli adımların atılmasını talep ediyorum. Bir ömür boyunca, sendikal özgürlüklerimiz, haklarımız, demokrasi ve adalet talebimiz için mücadele ettik, bundan sonra da koşullar ve şartlar ne olursa olsun beraberce mücadele etmeyi sürdüreceğiz.
 

Yorumlar (0)
28°
parçalı az bulutlu
banner202