CHP’li Hüseyin Saygılı’dan kayyum tepkisi!

CHP eski PM Üyesi Hüseyin Saygılı, bugün İçişleri Bakanlığı tarafından Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınıp kayyum atanmasına tepki gösterdi.

GÜNDEM 19.08.2019, 22:51 19.08.2019, 22:54
CHP’li Hüseyin Saygılı’dan kayyum tepkisi!

Van, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanları İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırıldı. Görevlerinden uzaklaştırılan Belediye Başkanlarının yerlerine kayyum atandı. Görevlendirilen isimler; Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Mardin Valisi Mustafa Yaman.

Kayyum atamasına tepkiler devam ediyor. CHP eski PM Üyesi Hüseyin Saygılı, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Yapılan işlem haksız ve hukuksuzdur. Kabul edilemez bir durumdur. Seçme ve seçilme hakkına vurulan ağır bir darbedir. Demokrasiyi hiçe saymaktır. Anayasa’nın 15. Maddesine göre Betlike “suçluluğu mahkeme kararıyla saptanıncaya kadar kimse suçlu sayılamaz.” Demokratik meşruiyetin namusu sandıktır. Sandık hukukuna vurulan her darbe, Toplumun tüm kesimlerine vurulmuş bir darbedir. Seçimle gelen seçimle gider. Seçimle gelip,kayyumla devam edilecekse sandık anlamını kaybeder. Sandığada ,seçimede inanç yok edilir.

Bu yapılan uygulama,hangi siyasi görüşe, kişiye yapılırsa yapılsın,kabul edilmesi mümkün değildir.Bu gün ona yarın bir başkasına. Bu nedenle en temel insan hakkı olan seçme ve seçilme hakkını güçlü bir şekilde savunmalıyız. Aksi taktirde Demokrasi zeminini kaybeder diktatörlüğe razı oluruz . “

Yorumlar (1)
Ömer Karcı 5 yıl önce
Terörün panzehiri demokrasi ve adalettir.
14°
parçalı az bulutlu
banner202