Çeşme'de Faciadan Dönüldü

Çeşme’den Sakız Adası’na yasa dışı yollarla geçmek isteyen 28 göçmeni taşıyan bot alabora oldu.

Çeşme'de Faciadan Dönüldü

İzmir’in Çeşme ilçesinden Yunanistan’ın Sakız Adası’na yasadışı yollarla geçmek isteyen 28 göçmenin fearbet botu alabora oldu. Büyük facianın eşiğinden dönülen olayda, sahil güvenlik ekipleri aralarında bir bebeğin de bulunduğu göçmenleri denizden tek tek çıkarttı. Bununla birlikte yapılan operasyonlarda toplam 409 göçmen yakalandı.

Elde edilen bilgiye göre, sahil güvenlik ekipleri tarafından bugün gece saat 02.00'den itibaren 09.00'a kadar 8 ayrı şişme botta toplam 292 düzensiz göçmen yakalanarak Çeşme İskelesi'ne getirildi.

Karaabdullah Burnu, Uçburun, Karaada ve eski Alman Tatil Köyü açıklarında şişme botları durdurup kontrolü altına alan sahil güvenlik ekipleri, saat 09.00 sıralarında Karaabdullah Burnu açıklarında alabora olan bottan denize düşen 28 Afganistan uyruklu göçmeni son anda kurtardı. Sahil güvenlik botuna alınarak boğulmaktan kurtarılan göçmenler, Çeşme iskelesine getirildi. Göçmenlerin arasında bulunan 45 günlük Sina bebek için ise 112 Acil Servis ekiplerine haber verildi. Sina bebeğin sağlık kontrolü, iskeleye gelen ambulansın içinde yapıldı. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan Sina bebek, annesi ile birlikte ambulanstan ayrıldı.

Suriye, Filistin, Afganistan, Yemen ve Kongo uyruklu olduğu öğrenilen göçmenlerin arasında çocuk ve yaşlıların da olduğu bildirildi. Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Çeşme temsilcileri tarafından göçmenlere yiyecek ve içecek dağıtılarak ihtiyaçları karşılandı.

Yorumlar (1)
kadriye 5 yıl önce
sınır nasıl açık olur yol geçen hanı gibi
12°
açık
banner202