Cennet Vaat Eden Sahtekara Polis Baskını

Kendisini “Hızır Aleyhisselam” şeklinde tanıttığı öne sürülen ve ‘Rafet Efendi’ diye de Ş.Ö. ile beraber 15 kişinin gözaltına alındığı ortaya çıktı.

GÜNDEM 13.10.2019, 16:15
Cennet Vaat Eden Sahtekara Polis Baskını

Ş.Ö.'nün cennet vaat ederek, cehennem azabı ile de korkutarak, kendisine inananlardan para, mülk ve araçlarını aldığı ifade edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, oğullarının içerisinde olduğu sahtekarlık oluşumundan endişelenen eden anne ve babanın Retrobet şikayeti ile “Rafet Efendi” diye de bilinen Ş.Ö. ile alakalı 22 Nisan'da inceleme başlattı.

Kensini “Hızır Aleyhisselam” şeklinde tanıtıp, Allah’la doğrudan görüştüğünü palavrasını atan Ş.Ö.'nün, kendisine inananlardan almış olduğu yazlık, ev, otomobil ve ziynet eşyalarına karşılık cenneti vaat ettiği tespit etti.

Ş.Ö.’nün hac ibadetini reddettiği, inananlarının namaz kılmalarının gerek olmadığını söylediği de iddia edildi. Ş.Ö.’nün kendisi ile görüşmek isteyenlerden “yüz görümlüğü” adıyla 500 TL para aldığı, bunun yanında faiz ile para çeken müritleri ile sadaka vermeyi istemeyenleri cehennem azabıyla korkutup para ve mülk bağışlamaya zorladığı iddiaları var.

Konu ile alakalı soruşturmayı tamamlayan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 15 kişiyi gözaltına aldı. Bunlardan 9’unun adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Yorumlar (0)
11°
açık
banner202